Veel internet en weinig bellen

By | 24/11/2017

Waar je vroeger nog de hele dag aan de telefoon hing, is dat tegenwoordig wel anders. Bellen is bijna een soort bijzonder geworden, tegenwoordig kun je namelijk vrijwel alles via het internet doen. Bellen is echt niet meer nodig.

bellenAls je even een berichtje stuurt via bijvoorbeeld Whatsapp, dan kan de ontvanger dit lezen wanneer hij of zei tijd heeft. Als je iemand belt dan moet die gene altijd tijd vrijmaken op dat specifieke moment. Natuurlijk is het leuk om zo nu en dan nog eens te bellen met iemand, maar het is niet echt noodzakelijk in de meeste gevallen. Hierdoor veranderen ook de wensen van mensen op het gebied van de mobiele bundel. Waar je vroeger nog zoveel mogelijk belminuten of SMS wilden hebben, moet je nu zoveel mogelijk data tot je beschikking hebben.

Vroeger waren veel providers van het onbeperkt internet aanbieden. Voornamelijk om mensen geïnteresseerd te krijgen in het mobiele internet. Inmiddels is dit eigenlijk niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Vrijwel iedereen heeft een smartphone en communiceert de hele dag via het internet met elkaar. Nu heeft vrijwel iedere provider een data limiet, wil je meer data verbruiken dan kost dat ook meer.

Nu zijn er ook providers die een zogenaamde combinatie bundel aanbieden, waarbij je dus zelf kunt kiezen op je belt, data verbruikt of een SMS verstuurd. Handig voor veel mensen, omdat je in bepaalde periode misschien wat meer belt dan en in andere periodes juist weer meer data verbruikt. Zo hoef je aan het einde van de maand nooit voor verrassingen komen te staan.

Hoe bepaal je hoeveel data je nodig hebt?

Als je telefoon abonnementen met elkaar gaat vergelijken, dan is de vraag hoeveel data je nodig hebt natuurlijk belangrijk. Je kunt kiezen voor hetzelfde aantal MB’s als je nu hebt, maar aan de andere kant zou het kunnen zijn dat je nu vaak bij moet betalen aan het einde van de maand. Dan kies je vanzelfsprekend beter voor een wat ruimere bundel.

Achteraf bijbetalen is eigenlijk altijd veel duurder dan vooraf MB’s inkopen. Je kunt ook op je telefoon kijken om te zien wat je maandelijks verbruikt. Bij de meeste telefoons is dit standaard ingebouwd, maar er zijn ook applicaties beschikbaar om dit te monitoren. Een onbeperkt data limiet is overigens ook bij sommige providers te vinden. Belangrijk is om wel goed te kijken of je dit echt nodig hebt. Zonde namelijk om voor veel data te betalen, terwijl je het eigenlijk nooit gebruikt.