Kan je besparen met sim only?

By | 19/07/2016

Er zijn diverse manieren om een mobiel abonnement af te sluiten. De meest bekende en populaire is waarschijnlijk nog steeds het abonnement waarbij je een telefoon krijgt. En zo vreemd is het ook niet dat dit nog steeds zeer populair is. Wanneer dit wordt afgesloten heb je direct een nieuw model smartphone in je bezit, tegen een vast maandelijks bedrag. Maar deze abonnementen zijn vaak wel relatief duur. Wanneer je dit vergelijkt met een andere abonnementsvorm als Sim Only, zul je zien dat je de telefoon uiteindelijk gewoon zelf betaald.

Wat is dat sim only dan eigenlijk?

sim only overstappenTelefoonproviders leveren eigenlijk 2 dingen. Ten eerste leveren ze de belminuten, sms en internetbundel af. Daarnaast bieden veel van de grote aanbieders ook de mogelijkheid om bij het abonnement een telefoon te nemen. De prijs wordt dan hoger. Met een sim only abonnement kun je zelf je eigen telefoon uitzoeken (die zul je wel zelf moeten kopen) of je kunt nog even door met de telefoon die je momenteel in je bezit hebt. Je kunt al een goed sim only abonnement krijgen met 100 belminuten en een flinke databundel voor zo’n €10 per maand, vele malen lager dan een abonnement waar je een telefoon krijgt.

Op kwaliteit van het netwerk hoef je overigens ook niet te bezuinigen. Veel van de sim only abonnementen maken gebruik van alle bekende en goede netwerken in Nederland. Sterker nog, de grote providers bieden natuurlijk zelf ook de mogelijk om voor sim only te kiezen. Als je overstapt kun je echt veel besparen op jaarbasis. Stel je geeft nu zo’n €50 per maand uit aan je smartphone + bundel, dat is overigens helemaal geen gek bedrag. Als je nu overstapt op een vergelijkbaar abonnement voor €10 per maand, bespaar je dus op jaarbasis €480! Daar zou je gewoon van op vakantie kunnen. Als je er op deze manier over nadenkt is het best wel interessant om over te stappen. Je zult nog wel even met je huidige telefoon door moeten, maar is dat echt zo’n grote ramp? Misschien wordt je telefoon ook wel weer een stuk sneller als je hem helemaal reset en alle apps eraf haalt.