Deurwaarders, wat mogen ze meer dan een incassobureau

By | 19/05/2015

betalingen deurwaarderEen deurwaarder mag tijdens de eerste fase van een incassotraject niks meer dan een incassobureau. Deze fase is bedoeld om de debiteur op de hoogte te stellen van zijn of haar verplichtingen en ervoor te zorgen dat zij begrijpen dat er extra kosten in rekening worden gebracht als zij niet betalen.

Tevens worden ze ingewilligd dat er een gerechtelijk proces gestart zal worden als zij niet binnen een gestelde termijn betalen. In deze fase zullen er brieven en e-mails gestuurd worden alsook gebeld en ander contact gezocht worden. Het verschil met een deurwaarder zou kunnen zijn dat een deurwaarder in deze fase misschien sneller langs het huis van de debiteur zou gaan.

Meer daarover leest u hier: http://www.nibud.nl/consumenten/incassobureau-en-deurwaarder/

Echter mag het incassobureau dit ook doen wettelijk gezien. De deurwaarder RotterDam kan hier namelijk nog niks doen behalve de debiteur herinneren aan zijn of haar verplichtingen.

Na de gerechtelijke fase

Na het meermalen herinneren van de verplichtingen van de debiteur kan er besloten worden om een gerechtelijke procedure te starten. Wanneer er dan een gerechtelijke zitting is geweest en de debiteur wordt door de rechter gedwongen om te betalen dan begint eigenlijk pas de echte taak van een deurwaarder. Vaak zal een incassobureau den haag u kunnen helpen bij het opstarten of vinden van een goede deurwaarder.

Een gerechtelijk deurwaarder mag namelijk wanneer er na een uitspraak van de rechter nog steeds niet betaald wordt beslag gaan leggen op goederen van de debiteur. Dit kan bijvoorbeeld zijn een beslag op onroerend goed, een auto of zelfs inkomsten van een persoon of bedrijf. Hieruit mag niet zonder een gerechtelijke uitspraak de rekening mee worden voldaan, maar het dwingt de debiteur wel om te betalen.